Ingeniørfirmaet, du er ansat hos, har en ny opgave til dig. Du skal finde den mest rentable løsning, der kan hjælpe med besparelser i de byggeprojekter, som I varetager for forskellige bygherrer. Det er noget af en opgave, du har fået. Men du har flere indgangsvinkler. Du har lavet interne og eksterne undersøgelser. Og du er nået frem til nogle konklusioner: Én af dem er, at der bliver brugt alt for meget tid på at få byggematerialer – og personale – løftet op i bygningerne.
Mange opgaver
Der skal lægges gulve, der skal sættes klinker i nye badeværelser, der skal laves skillevægge. Og der skal selvfølgelig laves elinstallationer, blikkenslagerarbejde mv. Det tager tid at få bragt materialerne op i bygningerne. Det tager tid for medarbejderne at komme derop. (Nogle af dem har måske ovenikøbet højdeskræk!) Men du har fundet en løsning på det problem. En materialeplatform! Sådan en udendørs elevator, som kan bringe både personale og byggematerialer op i bygningen, uden at medarbejderne bliver trætte og med stor hastighed – se eksempler på materialeplatforme her: https://unihejs.dk/service/materialehejsplatforme/.
Købe eller leje?
Du er faktisk lige nu ved at undersøge, hvor man kan købe en materialeplatform. Du har søgt på nettet: ”materialeplatform – salg”, men din søgning har ikke helt givet dig et tilfredsstillende resultat. Og ja, det er jo ikke hver dag, at man sådan lige køber en materialeplatform.
Et af de bedste argumenter, du har fundet, for at firmaet skal anskaffe sig en – eller flere – materialeplatform, er, at den er sikker. Den sikrer, at både medarbejdere og materiale når op i højden uden ulykker. Den har sådan en automatisk bremsemekanisme, som stopper den, hvis det skulle ske, at den rammer et eller andet objekt undervejs. Der vil dermed ikke ske noget med dine medarbejdere eller med materialerne. Og det vigtigt. Firmaet vil jo helst ikke skulle bruge sin forsikring, der dækker arbejdsulykker. Og det vil heller ikke skulle betale for de dyre materialer to gange.