Vinter og græsslåning hænger egentligt ikke rigtig sammen. Vinter betyder, at havearbejdet går i stå, og dermed skal græsslåningen heller ikke passes så tit mere. Græsset skal slås når det er for langt, og om vinteren dækkes græsset af sne, og ja derfor er der ikke grund til at slå græs om vinteren.
Ligesom, det er vigtigt at klargøre bilen med vinterdæk, er det også vigtigt at forberede plæneklipperen på vinteren. Det er cirka når temperaturen ryger helt ned på 5 grader, at den sidste græsslåning skal ske. Det er på et tidspunkt, et godt stykke tid inde i efteråret, at det sker, og så skal man ikke tænke på at slå græsset før det bliver forår, hvor bladene kommer på træerne igen. Dog er det som sagt vigtigt at huske at klargøre plæneklipperen lige efter plænen er blevet klippet for sidste gang, for at levetiden på maskinen bliver så lang som mulig.
Sådan får du mest ud af din plæneklipper
For at undgå, at vinteren bliver alt for hård for din plæneklipper, er det vigtigt, at gå i gang med klargørelsen så hurtigt som muligt efter sidste græsslåning. Maskinen skal tømmes for benzin og ellers igennem den helt store hovedrengøring. Al græs, skidt og snavs skal fjernes, og det gælder også bunden. Når alt det er ordnet, skal der smøres en smule olie på kniven.
Generelt er smørelse på hjulene og andre bevægelige dele en god ide, for at forhindre, at der kommer rust. Det er ligesom enhver anden form for rengøring, og hvis man gerne vil undgå rust i og på sin plæneklipper, er det tiden og umagen værd at behandle sin plæneklipper med stil. Husk dog også på, at en let rengøring af plæneklipperen efter hvert brug er mindst lige så vigtigt som vinter- og forårsklargøringen.
Det er desuden vigtigt at huske, at det ikke kun benzinplæneklipperen, som har godt af en vinterklargøring. Både havetraktoren og robotplæneklipperen skal ligeledes have en omgang inden vinteren sætter ind.