Der er mange måder at lave mad på, mange mennesker hader det og gider ikke bruge den tid der skal til for at lave et godt måltid. Problemet er typisk at det er et sololøb, det vil sige at mens resten af familien ser tv i et andet rum eller hygger sig på anden vis – er den der skal lave mad forvist til køkkenet. Det er ikke altid hensigtsmæssigt, men der er nogle ting der kan gøres.
Hvis man vil bruge mindre tid i køkkenet skal man lave mindre kompliceret mad. Det er den ene mulighed, men det er nok ikke altid det er løsningen i alle situationer, da man ikke gider spise leverpostejsmader hver dag. En anden er at bruge teknologien til at hjælpe dig. Der kan i dag får mange forskellige køkkenmaskiner der spænder fra en juicepresser til ismaskiner til hjemmelavet vanilleis overtil røremaskiner til at ælte dejen til det hjemmelavede brød.
Fælles for dem er at de aflaster dig, der laver mad. En køkkenmaskine gør at du kan frigøre noget tid, der kan bruges til andet. Hvis man så imens maskine rører din ismasse sammen kan du rydde lidt op eller være sammen med familien. Det giver mere tid i sidste ende, at du på denne måde kan lave flere ting på een gang.
Det er ikke kun maskiner der kan hjælpe, det kan rutiner også. Vi kender alle det at lave mad til flere dage på een gang. Det er et meget godt værktøj til at frigøre mere tid med, lav mad til 2-3 dage ad gangen og spar tid de næste dage på at lave mad. Lav mad der kan fryses, og tø det op en dag der er travlt, så man ikke ender med at bruge en masse penge på mad man egentligt kunne hente op af fryseren i stedet.
Det er også muligt at skrælle ekstra kartofler, eller hvis man allerede nu ved at man skal bruge løg eller peberfrugter i morgen, så skyl dem og skær dem ud i dag, så er det på plads til i morgen. I dag bruger du kun 2 minutter ekstra, i morgen sparer du 15 minutter med det hele. Det er også værd at tage med.
Kilde: Pengeguru.dk og Kommunikationsforum.dk