Her er mange udfordringer i virksomheden, som vi skal have fundet gode løsninger til, så vi kan komme videre og få udvidet senere. Jeg har derfor bedt en LEAN konsulent om at komme, så vi kan få en snak om, hvad der eventuelt kan gøres. Det bliver en af dem her: https://leanakademiet.dk/hvem/
Produktion
Vi producerer færdiglavede måltider, som vi sælger til supermarkeder. Det er et marked i vækst særligt det segment, som handler om måltider for singles. Så vi har en del regler og hensyn, vi skal tage under produktionsprocessen. Vi er også afhængige af at få råvarer leveret til tiden. Ja, der er mange parametre at skulle tage hensyn til.
Vi er altså en B2B virksomhed, men vi har lagt mærke til, at vores ordretal er for nedadgående. Det kan vi ikke helt forstå, men vi skal helt sikkert have rettet op på det.
Nu har jeg læst lidt om den her LEAN filosofi, og jo mere jeg læser om den, jo mere synes jeg, at vi må kunne bruge den her i virksomheden. Det, som tiltaler mig meget, er, at hvis vi sætter gang i processen, så vil alle medarbejdere skulle inddrages i den. Jeg tror, det er vigtigt, at alle medarbejdere føler, de har noget at sige her på arbejdspladsen. Også selv om det ikke er de store, vise ord, de skal sige, så skal de altså sige til, hvis der er noget, de ikke er tilfredse med. Det har jeg sagt ved flere personalemøder. Jeg ved godt, at ikke alle vil være tilfredse altid. Jeg ved også godt, at nogle af medarbejderne bare er her, fordi de skal tjene nogle penge, så de kan få råd til det, de nu gerne vil – forsørge familien, købe en ny bil, tage ud at rejse et år osv.
Men jeg har også lagt mærke til, at mange af medarbejderne faktisk deltager i events, som vi arrangerer for dem. Fx foredraget om, hvordan hjernen fungerer. Det var en kæmpe succes. Jeg fik at vide fra rigtigt mange, at de havde syntes, at det var spændende og underholdende. Nu var det også en af landets dygtigste hjerneforskere, som hold foredraget.
Videre med LEAN
Men nu håber jeg, at den her LEAN konsulent kan hjælpe os videre. Vi skal vist have ryddet lidt op i nogle af de forskellige processer, vi har. Jeg har selv en mistanke om, at der går meget tid til spilde nede i bogholderiet, men jeg er ikke sikker. Måske er det noget med lageret? Vi har jo de her kæmpefrysere, men det er ikke altid, at vi når at få krydstjekket lagerbeholdningen med ordrerne. Måske er det her et af problemerne ligger skjult? Eller måske er det hele vores politik omkring leveringen, som ikke er holdbar. Jeg ved det ikke.
Firmaet, jeg er i kontakt med, har fortalt, at de vil sende os den konsulent, de har, som ved mest om fødevareindustrien. Det er fint, så er jeg ikke nødt til at skulle forklare ham om reglerne, der hersker i vores branche, tænker jeg. Vi har nemlig temmelig stramme regler for hvilke tilsætningsstoffer vi må bruge osv.