Pandekager er en utrolig populær spise. Det er sjældent at møde en person, som ikke spiser de lækre pandekager med stor velbehag, men der kan jo være forskel på, hvilken type eller hvilken opskrift, som man synes allerbedst om.
Der er den traditionelle danske pandekage, som er højt skattet af mange, og som laves som en tynd pandekage måske med lidt sprøde kanter. Det er altid en sikker vinder hos både børn og voksne.
En anden slags pandekage, som er vundet rigtig meget frem i Danmark de seneste 20-25 år er den amerikanske pandekage. Den er lille og tyk og egner sig simpelthen fortrinligt til morgenbordet. Har du nogle blåbær i fryseren kan du komme lidt ovenpå pandekagerne, inden du vender den og bager den sidste side færdig. En super populær variant her i huset.
Hvis du lader være med at søde de amerikanske pandekager for meget, gør de sig supergodt på morgenbordet sammen med æg og bacon. De kan også bruges mere dessertagtige med ahornsirup ovenpå.
Du findes også varianter som fx proteinpandekager, hvor mel er erstattet med proteinpulver, hvis man har det bedst med en proteinrig kost.
En anden variant er pandekager, hvor hovedingrediensen er banan. Også en lækker og sund udgave af de lækre pandekager. Dejen er hurtig og nem at smække sammen, og du får et sundt og mættende måltid.
De fleste varianter af pandekager kan godt klare en tur i fryseren. Hvis der skulle ske at være en håndfuld i overskud, gemmer jeg dem i fryseren og kan på den måde hurtigt lave en pandekage til børnene. Den bliver bare varmet i mikrobølgeovnen. De er ikke helt som nybagte pandekager, men de smager stadig virkelig godt.
Se yderligere opskrifter og forslag til tilbehør på http://pandekager-opskrift.net/, hvis du er blevet fristet.